مجله پزشکی دکتر سلام/کرفس بخشی از خانواده چتریان شامل هویج، زردک، جعفری و کرفس کوهی است. ساقه های ترد این گیاه آن را به یک میان وعده کم کالری محبوب تبدیل کرده که فواید بیشماری را برای بدن فراهم می کند. فیبر موجود در کرفس به سیستم هضم و قلب و عروق کمک می کند، همچنین حاوی آنتی اکسیدان است که در جلوگیری از بیماری نقش دارد. به گزارش هلث لاین، در اینجا چند دلیل توضیح داده شده که چرا باید کرفس را به رژیم غذایی خود اضافه کنید..

 منبع خوبی از آنتی اکسیدان های مهم

آنتی اکسیدان ها از سلول ها، رگ های خونی و اندام ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کنند. کرفس حاوی ویتامین C، بتا کاروتن و فلاونوئیدها است، اما حداقل 12 نوع ماده مغذی آنتی اکسیدانی اضافی در یک ساقه از کرفس وجود دارد، همچنین منبع فوق العاده ای از عناصر غذایی گیاهی است که نشان داده شده است از التهاب دستگاه گوارش، سلول ها، رگ های خونی و اندام ها می کاهد.

کاهش دهنده التهاب

التهاب مزمن با بسیاری از بیماری ها از جمله آرتروز و پوکی استخوان در ارتباط است. کرفس و برگ های آن تقریبا 25 ترکیب ضدالتهابی دارند که از التهاب در بدن محافظت می کنند.

پشتیبانی از هضم غذا

در حالی که مواد مغذی آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی کرفس از کل دستگاه گوارش محافظت می کند، علاوه بر آن مزایای خاصی برای معده دارد. تحقیقات نشان می دهد پلی ساکاریدهای مبتنی بر پکتین در کرفس از جمله ترکیبی معروف به آپیمان باعث کاهش موارد زخم معده، بهبود غشای معده و تعدیل ترشحات معده در مطالعات حیوانی شده است سپس مقدار زیادی آب کرفس تقریبا 95 درصد به علاوه مقادیر زیادی فیبر محلول و نامحلول وجود دارد.

همه اینها از دستگاه گوارش سالم پشتیبانی می کنند و عملکرد آن را منظم نگه می دارند. یک فنجان حاوی ساقه کرفس دارای 5 گرم فیبر غذایی است. کرفس سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی با شاخص گلیسمی پایین است. هنگام خوردن کرفس از ویتامین هایA ، K و C به علاوه مواد معدنی مانند پتاسیم و فولات لذت خواهید برد، همچنین سدیم کمی دارد. بعلاوه، از نظر شاخص گلیسمی پایین است به این معنی که یک اثر آهسته و ثابت بر قند خون دارد.

دارای اثر قلیایی

کرفس با داشتن مواد معدنی مانند منیزیم، آهن و سدیم تاثیر خنثی کننده ای روی غذاهای اسیدی دارد نیازی به ذکر این واقعیت نیست که این مواد معدنی برای عملکردهای ضروری بدن لازم هستند.

مزایای دیگر این گیاه

برخی از محققان پیشنهاد کرده اند عصاره های کرفس نیز به جلوگیری از موارد زیر کمک می کنند:
بیماری کبد و زردی
انسداد مجاری ادراری
نقرس
اختلالات روماتیسمی
علاوه بر این، مردم از دانه کرفس برای درمان موارد زیر استفاده می کنند:
برونشیت
آسم
پسوریازیس و سایر اختلالات پوستی
استفراغ
تب

ارزش غذایی کرفس

کرفس به طور عمده از آب تشکیل شده است، اما فیبر غذایی را نیز فراهم می کند. یک ساقه کرفس 4 اینچی با وزن تقریبی 4 گرم حدود 0.1 گرم فیبر را تامین می کند.
فراتر از آپی ژنین و لوتئولین کرفس حاوی ترکیبات گیاهی دیگری است که دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی هستند.
این موارد شامل:
سلینن
لیمونن
کامپرول
اسید پی کوماریک
انواع مختلف آنتی اکسیدان به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از مولکول های ناپایدار معروف به رادیکال های آزاد کمک می کند. بدن این مواد را به عنوان یک محصول جانبی از فرآیندهای طبیعی تولید می کند، اما اگر بیش از حد جمع شود مضر است. آنتی اکسیدان ها ضمن کمک به خنثی سازی رادیکال های آزاد از آسیب رساندن آنها به بیماری جلوگیری می کنند.

نکاتی برای خرید و نگهداری کرفس

ساقه های محکم. کرفسی را با ساقه های محکم و قائم انتخاب کنید.برگ های ترد. برگ های کرفس باید ترد و تازه باشند، از خرید کرفس با تکه های زرد یا قهوه ای خودداری کنید.

 این سبزی مقوی را هنگام خوردن خرد کنید. کرفس را درست قبل از پخت یا سرو برای حفظ مواد مغذی خرد کنید.حتی کرفسی هم که چند ساعت پیش خرد شده است مواد مغذی خود را از دست میدهد.
کرفس را بخارپز کنید. کرفس بخارپز عطر، طعم و تقریبا تمام مواد مغذی آن را حفظ خواهد کرد.
5 تا 7 روز بخورید. ظرف 5 تا 7 روز کرفس تازه بخورید تا از حداکثر فواید غذایی آن بهره مند شوید.
 برگ های کرفس را دور نیندازید.  در این قسمت کرفس بیشترین مقدار کلسیم، پتاسیم و ویتامین C وجود دارد، اما چون ذخیره خوبی ندارند ظرف یک یا 2 روز پس از خرید برگ آن را مصرف کنید.

نوشتن دیدگاه شما

شانزده + چهارده =